Am profitat de lumina si căldura si am făcut câteva poze pentru dumneavoastră , la care voi adăuga câteva vorbe.

Cam asa arata provizia de paie ... si gâștele care le privesc cu jind prin plasa de la țarc. Nu știu dacă îmi vor ajunge dar ma bucur tare mult ca le-am cumpărat .
Aici am început sa sap (băiatul meu cel mare a săpat ) pentru un strat de permacultura, supraînălțat ...pământul e de structura grea si lutos... nu prea cred ca voi cultiva pe el prea mult pana nu se va îmbogăți cumva ... Intenționez sa pun lemn, paie , compost, masa vede, carton si tot ce mai găsesc prin bătătura ...mai greu însa va fi cu stratul superior, nu as acoperi cu pământul scos ca nu cred ca voi putea scoate ceva din el ... apoi carton si paie ... In urma unui studiu am văzut ca dimensiunile acestor tipuri de straturi variază si încă nu m-am hotărât ce dimensiune va avea . Langa , mazărea a ieșit azi este deja de un lat de palma zdravăna si e verde si frumoasa ...încă nu au atacat-o vrăbiile si guguștiucii ca in alți ani când puneam crăcuțe de pomi peste ea sa nu o ciugulească.
Ehe , aici am un exemplu viu de bucurie comprimata ... Leuștean , gulii, dovlecei , pepeni verzi , castraveți , 2-3 vinete , roșii prunisoare, colțunași , si ce nu se vede din păcate cu un raft mai jos petunii, ochiu boului pitic si garofițe pitice de gradine pentru jardiniere si ghivece atârnate .
Am plantat 2 cuiburi de castraveți si patru de pepene galben in solar deja in pământ :) nu m-am putut abține ... A răsărit si creste salata, ridichile , spanacul , ceapa verde si surpriza mangoldul se lasă așteptat ... încă ma bucur ca a supraviețuit cel răsărit anul trecut prin auto-însămânțare, un mic exemplu aici :
V-am pomenit de stratul de izolare unde creste menta si mărgăritar :
Acum câțiva pomișori care m-au bucurat : cireșul cel bătrân care se coace la sfârșitul lui mai
si cireșul cel tânăr care se coace in iunie :)
Aici un prun ringlote...
piersic, soiul asta e din gradina bunicilor , face fructe albe cu pete roșii, pulpa e alba si foarte zemoasa se coc destul de târziu , dar înaintea celuilalt soi cu fructe mari galbene cu rosu ca cele dobrogene ...diferă f mult florile la cele 2 soiuri ...primul are petale mari roz iar al doilea foarte mici si de culoare mult mai închisa .
Acest soi de piersic din care am in permanenta câte 3-4 pomi in curte se înmulțește prin sâmburi :) Respectiv unde este cel bătrân cresc cei tineri din sâmburii căzuți pe jos. Rezistenta pomului este destul de scăzuta si la câțiva ani ii scot si ii înlocuiesc cu copaci tineri... Aici un tinerel in poza :))
Aici parul pe care ma gândesc sa il tai dacă nu face nici o isprava serioasa anul acesta. Are multe flori ...sa vedem ce va rodi .
Aici unul din cei 3 vișini ramași din cei plantați din rădăcinile cireșului ...Face vișine cât cireșele cu aroma deosebita si foarte rezistente la păstrare si conservare... Pomul are vigoare mare si creștere foarte rapida , este deosebit de productiv.
In sfârșit lalele crescute sub piersici , plantate înainte sa crească piersicul din sâmbure :)
In stânga e un cireș pietros încă mic si in dreapta un mar mic si alt piersic , in spate pe gard Mana Maicii Domnului
si închei cu laleaua de hârtie
E superba , floarea tine aproape o luna e prima care inflorește , si copiii au zis ca e de hârtie ...
Închei acum si va urez sa grădinăriți cu spor si cu mare bucurie!